Hoe het allemaal begon - herinneringsjuwelen

Van jongs af aan ben ik altijd een dierenvriend geweest, met een voorliefde voor katten en honden. In de loop van mijn leven heb ik het geluk gehad meerdere huisdieren te mogen verwelkomen, maar helaas ook de pijn van het verlies.

Toen op een dag onze trouwe husky Marsha overleed, heb ik een beetje van haar haren bewaard in een doosje.  Dit werd het begin van een bijzondere traditie.  In de jaren die volgden verloor ik ook enkele van mijn geliefde katten, en telkens bewaarde ik een plukje van hun vacht op dezelfde manier.

Toen ik in 2018 afscheid moest nemen van mijn lieve poes Harry, begon ik na te denken over hoe ik deze plukjes vacht kon koesteren en bewaren.  Mijn zoektocht op het internet leverde destijds niets op wat bij mijn gevoelens paste.  Daarom besloot ik om zelf op ontdekkingsreis te gaan en begon ik te experimenteren met het bewaren van dierenharen in epoxyhars of resin. 

harry-foto-juweel

Het was niet altijd een eenvoudige weg, maar geleidelijk aan ontwikkelde ik de vaardigheden en de kennis om zelf herinneringsjuwelen te creëren. Deze juwelen, met name hangertjes met haren, lieten me toe om altijd een stukje van mijn geliefde huisdieren bij me te kunnen dragen. 

Vervolgens bleek dat ik hiermee ook andere mensen die een huisdier verloren hadden, troost kon bieden door ook voor hen een gedenksieraad van haren te maken.  Ondertussen kan ik met deze kennis ook as juwelen aanbieden voor zij die daar behoefte aan hebben.

Geleidelijk aan kreeg ik ook aanvragen binnen die niets te maken hadden met een overleden huisdier, maar alles met een fijn cadeau!  Elke dierenliefhebber zal blij verrast zijn met een juweel van zijn eigen huisdier.  Zo ook een oma met een sieraad met haren van haar kleinkind. Vele mogelijkheden dus voor een origineel cadeau voor een speciale gelegenheid.

Als je vragen hebt over deze juwelen of als je een sieraad met haren zou willen bestellen, aarzel dan niet om contact op te nemen.  Ik beantwoord met plezier je vragen.

Liefs,

Miranda

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.